Jordbærpai med vaniljekrem


















Jordbærpai hører sommeren til synes jeg, den er frisk og kremaktig.



Paideig:


125 g kaldt smør

2 dl hvetemel

1 dl havregryn

2 ss sukker

1 ss vann




Fyll:


1 1/2 dl jordbærgele

3 dl vaniljekrem

500 g jordbær


Skjær smøret i terninger. Finfordel smøret, hvetemelet, havregryn og sukker til en smuldrete masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en smidig deig. Trykk ut deigen i en form ellerkjele, 24 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel, og la paibunnen hvile i kjøleskapet i minst 1 time. Sett ovnen på 200 grader. Paien skal steke i ca 20 min midt i ovnen. Ta ut paien og la den bli kald. Smelt jordbærgele. Fyll paien med vaniljekrem, og legg på hele eller halve jordbær. Ha over geleen og sett den i kjøleskapet slik at den blir kald.



NB! Det kan være lurt å tilsette litt mer vaniljesmak i kremen f.eks. en vaniljestang.





















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar