Potetgnocchi med kantareller og storfuglsjy:



200 g mandelpoteter

1 eggeplomme

30 g hvetemel

½ ts salt

Nykvernet sort pepper

200 g kantareller

2 sjalottløk

2 dl storfuglkraft

30 g smør

11/2 ss finhakket persille

Olje og smør til steking



Kok skrelte mandelpoteter i hjertepanna til de er møre. Hell av vannet og legg tørkepapir på toppen mens kjelen fortsatt står på platen i ca 20 sek. Avkjøl potetene til de er lune og mos dem med en gaffel. Legg de moste potetene på benken som en vulkan med et hull i midten. Ha eggeplomme, salt oh halveparten av hvetemelet i midten av vulkanen og kna deigen hurtig sammen. Spe litt etter litt med resten av melet til du får en fast masse. Jo mindre mel du bruker, jo bedre er det. Kok opp lettsaltet vann og prøv med en bit av potetmassen for å se om den henger sammen. Henger den ikke sammen, må du tilsette litt mer hvetemel. Rull massen i lange pølser med en diameter på 1 cm. Lag mønster med en gaffel og kutt i 2 cm lange biter. Kok opp vannet igjen og kok gnocchiene til de flyter opp. Ta dem ut av vannet og la dem renne av seg. Varm opp olje og smør, stek dem gyllenbrune og smak til med salt og pepper.


Kantarellene renses med en børste ig en liten kniv, og sjalottløken renses og skjæres i ringer. Stek kantareller og løk sammen, tilsett storfuglkraft og kok ned kraften i stekepannen. Tilsett smør og smak til med salt og pepper. Før servering tilsettes finhakket persille.



Legg først gnocchi på tallerkenen, deretter kantareller og løk og dryss parmesan på hver enkelt gnocchi.

Vinanbefalinger kommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar