Lutefisk


Saltlake til lutefisk

2 l vann

100 g havsalt

Kok opp vann og salt slik at alt salt løser seg opp. Trekk kjelen av platen og la laken bli kald. Skjær lutefisk i fine stykker og ha dem i laken. La fisken ligge i laken minst et døgn. NB! Putt aldri hendene ned i laken, bruk redskap til å ta ut fisken. Da får du en lenger holdbarhet på fisken. Vi snakker om 2-3 dager.

Kokt i kjele:

Legg fisken med skinnsiden ned i en kjele. Dryss salt mellom lagene. Ha på lokk, sett platen på middels varme og kok opp. Skru ned til lav når det klikker. La fisken trekke på svak varme i ca 10 minutter. Pass fisken godt så den ikke "forsvinner" i kjelen.

Oljepanne:

Ved bruk av oljepanne settes denne på 170 ºC, og skrus ned til 85 ºC når det klikker i ventilen. La fisken trekke på svak varme i ca. 10 minutter. Pass fisken godt så den ikke "forsvinner" i kjelen.

Lutefisk spises med mye forskjellig tilbehør, men det vanligste er vel nykokte poteter, massevis av sprøstekt bacon, smeltet ribbefett, sennep og ertestuing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar