Skinnstekt sik, sitron- og olivenhollandaise, artiskokksalat


800 g sik med skin

3 ss rapsolje

3 ss meierismør


Kutt aura i like stykker. Sjekk at alle bein er vekk. Bruk en skarp kniv og lag jevne snitt i fiskeskinnet, slik at det ikke skal krølle seg under steking. Når alt er klart til servering, stek siken med skinnsiden ned i oljepanna på 230 grader med rapsolje. Legg press på med en stekespade og la fisken få en sprø skinnside. Slå av panna, ha i smøret og snu fisken. La den ligge til den har fått en stekekjerne på 45 grader. Siken må serveres umiddelbart.


sitron- og olivenhollandaise:


3 eggeplommer

Saft av 2 sitroner

4 dl olivenolje

1 dl smeltet smør


Sausen lages så nær servering så mulig. Pisk opp eggeplommene med litt av sitronen over et vannbad til de begynner å tykne. Spe med vekselsvis olivenolje i en tynn stråle og smør til en tykk konsistens. Spe også med noen dråper vann hvis den begynner å skille seg. Smak til med salt, pepper og sitron.


Artiskokksalat:

1 artiskokkbunn, syltet

4 mandelpoteter

8 stjerneløk

Olivenolje

Balsamico

Frisk finhakket persille


Kutt artiskokken i små kakestykker. Skrell stjerneløk fri for skall og kutt mandelpoteten i kuber på 1 cm. og kok dem i l kjele i ca 10 minutter. Avkjøles. Vend grønnsakene med olivenolje, Balsamico, persille, salt og pepper og server lunt.


Vinanbefalinger kommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar