Honningglassert kyllingfilet med pasta

2 kyllingfileter
2 ss honning
2 ss dijonsennep
1 ts sitronsaft
salt og pepper
litt saft fra frisk appelsin
1 stk vårløk
pasta

Bland honning, dijonsennep, sitronsaft, salt og pepper. Pensle kyllingfiletene med honningblandingen. Stek kyllingbrystene på svak varme over lengere tid. Grunnen er at honningen brenner seg lett. Hold dem varme. Tilsett apelsinsaft i pannen til saus. kok pastaen al dente.

Fordel pasta med oliven og vårløk. Legg på kyllingfileten, hell over saus. Her har jeg hat på to forskellige pestoer.



Pesto:
1 bunt stor frisk basilikum
2 ss pinjekjerner
3 båt hvitløkca
1 dl olivenolje
50 g revet parmesan
½ ts salt
¼ ts pepper

Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en food-processor, hakker eller i en morter. Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.

Tomatpesto:
150 g soltørkede tomater i olje
50 g parmesan
50 g pinjekjerner
2 båthvitløk
½ pottefrisk basilikum
1 ½ dl livenolje


Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor utenom olivenoljen. Tilsett oljen litt etter litt og kjør til den får en fin konsistens

1 kommentar:

  1. Dette var utrolig godt selv om vi glemte vårløk og brukte kjøpepesto.
    Denne siden er inspirasjonen vår til å lage månedsmenyer, gleder oss til nye matopplevelser med dere!

    Linket til oppskriften fra bloggen min i dag.

    SvarSlett