Steking av ytrefilet av reinsdyr

  • Ta reinsdyr fileten ut av kjøleskapet en time før steking, slik at det romtempereres. Dette for at kjøttet ikke skal kjøle ned stekepanna.

  • Vis du har frossent Reinsdyr som skal tines skal det tines sakte opp i kjøleskapet å være helt frostfritt før det stekes.

  • Tørk av reinsdyr filetene som skal stekes med kjøkkenpapir.

  • Sett stekepanna på medium varme


  • Når stekepanna er god og varm, legg i kjøttet og brun kjøttet raskt i panne.

  • Skru ned varmen og etterstek kjøttet i ca 3 minutter på hver side. NB! dette kan variere.

  • Vask stekepannen godt mellom hver steking


Forskning har også vist at reinsdyrkjøtt er sunnere enn kjøtt fra storfe og gris. Det er ikke bare på grunn av det lave, sunne fettinnholdet. Reinsdyrkjøtt har også et langt høyere innhold av vitaminer og mineraler takket være de sunne vekstene det spiser. Favorittene er lav, lyng, urter og bær som er proppfulle av antioksidanter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar