Stykker av elg Med jorskokkrem, smørdampet spisskål, parmaskinke og hasselnøtt- og tyttebærsjy



3 ss smør

140 g elg ( per. person)

Stek elgen i smør i oljepanna på 230 grader så den får god brunfarge på alle sider. Ha på

salt, pepper. Stekes videre i ca 10 minutter. Slå av oljepanna og la den hvile i ca 20 minutter i oljepanna.


Smørdampet spisskål:


1 liten spisskål

100 g smør


Kutt spisskalen i 8 deler og skyll den i kaldt rennende vann. Kok den i 5-6 minutter uten vann ha i smør og vend om. Smak til med salt og pepper.

Parmaskinke:

400 g skrelte mandelpoteter

1 dl olivenolje

8 store skiver parmaskinke

1 fedd hvitløk, knust

1 ss finhakket gressløk


Kutt de skrelte potetene i små terninger på en1/2 cm. Varm opp oljen og surr potetene og hvitløk på høy varme til potetene blir møre og nesten most. Ha i gressløk, salt og pepper. Legg parmaskinke i porsjonsformer og fyll på med potetmassen.


Hasselnøtt- og tyttebærsjy:

4 dl rødvinsaus

50 g frosne tyttebær ( tint på et klede)

50 g hasselnøtter, lett ristet i en stekepanne


Kok opp rødvinsausen, ha i hasselnøtter og tyttebær og la dette trekke i 10 minutter. Kok opp og server.


Vinanbefaling kommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar