Stekt skrei med potetlokk og basilikumsaus

Til 4 personer



700 g skreifilet med skinn
6 små mandelpoteter
2 ss smeltet smør
1 ss potetmel
smør og olje til steking


skjær fisken i posjonsstykker. Skrubb potetene godt og skjær dem i skiver på kone nr. 5. Bland smeltet smør og potetmel, og vend potetskivene i det. Legg dem taksteinslagt på kjøttsiden av fisken. Varm olje og smør på 170 grader i oljepanna, og stek fisken med potetsiden ned i seks-åtte minutter, snu dem forsiktig og stek den i to-tre minutter på den andre siden.


Basilikumsaus:
2 finhakkede sjalottløk
2 1/2 dl eplemost
1 beger crème fraìche
salt, pepper
3 ss finhakket basilikum


Tilbehør:
1/2 squash
1 rød paprika


Kok sjalottløk og vin til væsken er kokt inn til det halve. Rør inn fløte. Kok sausen i to-tre minutter. Smak til med salt og pepper. Rør inn basilikum. Kjør sausen i hurtigmikser så den blir glatt, jevn og delikat lysegrønn. Sil den og varm den forsiktig. Rør paprika og squash i små terninger i sausen like før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar