2 kg surret lammesteik
3 stk gulrøtter i store biter
½ stk sellerirot i store biter
2 stk løk i båter
2 stk kinesisk hvitløk
4 kvister rosmarin
salt og pepper
Gni lammesteken inn med salt, pepper, hvitløks skiver og kuttet rosmarin.. Forvarm oljepanna på 230 ºC og brun steken på alle sider. Legg grønnsakene rundt steken og sett på lokket.. Når det klikker, skrur du ned på 120 ºC. Nå blir ventilen stille en stund. Når det klikker igjen skrur du ned til 90 ºC. La steken stå i ca. 1 ½ time.
Vis du bruker kjele steker du lammesteken i kjelen på medium varme, ha i grønnsaker. Sett på lokket og la kjelen stå til det klikker så skrur du ned på lav. La steken stå i ca 1 ½ time
Sjekk om den er ferdig ved å stikke en strikkepinne inn der kjøttet er tykkest og se om kjøttsaften er klar. Du vil nå ha mye kraft i kjelen til å lage saus av eller bruke som sjy. Mase smak
Server med kokte grønnsaker og fløtegratinerte poteter
La steken hvile ca 15 minutter før du skjærer den i skiver. Da mister du ikke kjøttsaften i kjøttet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar