3 gulrot
100 g sellerirot
¼ rød paprika
ingefærrot
2 sitron
2 kvister rosmarin
Rens og vask fisken innvendig og utvendig. Dryss litt salt både inne i og utenpå fisken. 2 helle kvister rosmarin og ca 1 ts reven ingefærrot på kone nr 1. 100 g gulrot, 100 g sellerirot kuttes på kone nr.5. Paprika skjæres med kniv i strimler og 2 skiver sitron fylles i fisken. Bin opp fisken med hyssing, knyt hyssingen i gjelden og i fiske halen. Slik at fisken får en fin sving på fisken. Skjær opp resten av gulrøttene på kone nr.5. Ha dem oppi kjelen som du skal koke fisken i. Legg fisken oppi kjelen. Pres en hel sitron over fisken og legg skallet i kjelen sammen med fisken. Sett på lokket. Nå setter du kjelen på medium varme. Når det klikker skrur du ned på lav varme og lar fisken stå i ca 45 -60 minutter. Løft fisken ut av kjelen over på et serveringsfat. Dra av skinnet på begge siden.
Tips:
Legg reker, kreps og blåskjell ved siden av. Hell fiske kraften over i en kjele, tilsett fløte og eplejuice eller tørr hvitvin. Kok ned til det halve eller bruk maisenna jevner. Smak til med salt, pepper og litt frisk revet ingefærrot.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar