Walnøtt konfekt


500 g kremfløte


50 g glukose


600 g sjokolade 71%


50 g usaltet smør, romtemperert


200 g walnøtter(til fyll)



Kok opp fløte og glykose og ha 173 g av den kokende fløten over sjokoladene. . Spe med resten av fløten og kjør massen glatt med en stavmikser. Når massen holder 35 grader, tilsetter du smøret og kjører videre med stavmikser.



Finn hakk walnøtter og stek dem i tør panne og avkjøl dem


Fyll den tyntflytende røren til det halve i ramme og ha på stekte walnøtter så har du på resten av sjokolade massen. Rammen skal være 1,5 cm høy, med kant av metall, tre eller plast. La det stå i rammen til røren har kjølnet og stivnet. Del de stivede konfektplatene i ønskede størrelser og dypp konfektene i temperert mørk sjokolade


Her har jeg anretter walnøtt konfekten med glaserte walnøtter på toppen.



Konfekten er klar når sjokoladen har stivnet, som regel 30 minutter etter at de er dyppet.


Konfekten kan fryses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar