50 g gjær
5 dl vann
½ ts salt
1 ss rapsolje
700 g hvetemel
Løs opp gjæren i fingervarmt vann. Tilsett salt, olje og ca 1 liter av hvetemelet. Kna deigen godt. Den skal være smidig og slippe bakebollen. Sett deigen til heving på et lunt sted til dobbel størrelse, ca 20-30 minutter.
Ha deigen på melet bord og kna den godt gjennom evt. med resten av melet. Lag lange pølser som passer i oljepanna og sett dem i smurte oljepanna som er kald. Skjær snitt på toppen med en skarp kniv.
På med lokket, varmen på 130 grader. Da etterhever baguettene mens panna varmes opp.
Etter ca en 20 minutter eller når de har fått farge på den ene siden snur du dem i panna og steker dem videre på den andre siden.
Hvis du tørker lokket for damp etter hvert blir brødene fortere stekt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar