1 fennikel, finsnittet
5 sjalottløk, finsnittet
10 fedd hvitløk, delt i to
4 dl olivenolje
1 boks hermetisk tomat
3 ss tørr vermut, Noilly prat
2 dl tørr hvitvin
1 ss frisk timian, finhakket
½ ss frisk rosmarin, finhakket
1 ss fennikelfrau
10 hvite pepperkorn
500 g uerfilet
2 l fiskekraft
2 l sjøkrepskraft
Sjøsalt, hvit pepper
Fres fennikel, sjalottløk og hvitløk i en kjele på medium varme. Tilsett tomatene med laken og la det koke inn. Hell på vermut og vin, og la det koke inn på medium varme. Rør inn krydder, tilsett fisken og hell på kraft. Helst fisk - og sjøkrepskraft, kok alt inn til 2 l. Viss ikke du får tak i sjøkrepskraft kan du bruke bare fiskekraft. Her skal du ikke ha lokket på. Kjør blandingen glatt i food - processor og sil den gjennom en fin sikt.
Her har jeg servert suppen med uer og blomkålpurré
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar