Fiskesuppe





1 fennikel, finsnittet


5 sjalottløk, finsnittet


10 fedd hvitløk, delt i to


4 dl olivenolje


1 boks hermetisk tomat


3 ss tørr vermut, Noilly prat


2 dl tørr hvitvin


1 ss frisk timian, finhakket


½ ss frisk rosmarin, finhakket


1 ss fennikelfrau


10 hvite pepperkorn


500 g uerfilet


2 l fiskekraft


2 l sjøkrepskraft


Sjøsalt, hvit pepper





Fres fennikel, sjalottløk og hvitløk i en kjele på medium varme. Tilsett tomatene med laken og la det koke inn. Hell på vermut og vin, og la det koke inn på medium varme. Rør inn krydder, tilsett fisken og hell på kraft. Helst fisk - og sjøkrepskraft, kok alt inn til 2 l. Viss ikke du får tak i sjøkrepskraft kan du bruke bare fiskekraft. Her skal du ikke ha lokket på. Kjør blandingen glatt i food - processor og sil den gjennom en fin sikt.




Her har jeg servert suppen med uer og blomkålpurré

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar