Til 4-6 personer
Denne blomkålsuppen er ikke helt som andre bolmkålsupper, siden blomkål bakes i oljepanna før den kokes. Det tar litt lenger tid, men suppen får en fyldig og god smak!
1 ganske stor blomkål
litt olivenolje
1 stor gul løk
2-3 fedd hvitløk
2 middels store poteter
1 liter vann
1 grønnsakbuljongterning
1/2 dl havrefløte eller vanlig fløte
salt, cayennepepper
Varm oljepanna til 180 grader. Skyll blomkålen, del den i og legg dem i oljepanna. Skrell løk og hvitløk, og del løken i båter. Ha i oljepanna sammen med blomkålen. Drypp over litt olivenolje. Bak i oljepanna i va 15-20 minutter, til bolmkålen er nokså myk. Rør en gang eller to under baking, så ikke blomkålen blir svidd.
Ha blomkåle, løk og hvitløk i en kjele sammen med poteter (skrelles og deles i terninger), vann og buljongterning. La koke på svak varme til potetene er møre, ca20-25 minutter.kjør suppen glatt med en stavmikser. Ha i fløte, og kok opp på nytt. smak til med salt og cayennepepper. Server med brød - og dryss gjerne over litt persille eller gressløk ved servering. Ha i sprøstekt bacon i suppa det gjør susen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar