Jordbærpai hører sommeren til synes jeg, den er frisk og kremaktig.
Paideig:
125 g kaldt smør
2 dl hvetemel
1 dl havregryn
2 ss sukker
1 ss vann
Fyll:
1 1/2 dl jordbærgele
3 dl vaniljekrem
500 g jordbær
Skjær smøret i terninger. Finfordel smøret, hvetemelet, havregryn og sukker til en smuldrete masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en smidig deig. Trykk ut deigen i en form ellerkjele, 24 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel, og la paibunnen hvile i kjøleskapet i minst 1 time. Sett ovnen på 200 grader. Paien skal steke i ca 20 min midt i ovnen. Ta ut paien og la den bli kald. Smelt jordbærgele. Fyll paien med vaniljekrem, og legg på hele eller halve jordbær. Ha over geleen og sett den i kjøleskapet slik at den blir kald.
NB! Det kan være lurt å tilsette litt mer vaniljesmak i kremen f.eks. en vaniljestang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar