Hjemmelagde karbonader med løk



500 g karbonadedeig

1 ts salt
½ ts pepper
½ ss potetmel
½ dl vann
1 ss usaltet smør  /olje til steking



Elt karbonadedeigen lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn vannet.
Form karbonadene til 8 store flate kaker (per 500 g karbonadedeig). Lag rutemønster på overflaten med en sløv kniv. Karbonadene brunes i smør eller olje på begge sider ved forholdsvis sterk varme. Etterstek ved svak varme 2-3 minutter.

Stekt løk:



Skrell løken og del den opp i halve ringer. Smelt smøret i en stekepanne over middels høy varme og ha i løken. La løken surre til den begynner å bli myk og tar farge, slå ned varmen og la løken steke til den blir pent burn. Smak til med salt, nykvernet pepper og litt sukker.

Server nystekte karbonader på godt brød med stekt løk og salat som kveldskos, eller med kokte poteter, brun saus og ertestuing til middag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar