Sitron og dill stekt ørret med hvite linser


300 g hvite linser (kokte)
1 dl olivenolje
1/2 bunt frisk dill
480 g ørret filet
Revet skall av 2 sitron
4 ss finhakket dill
1 ss smør
1 ss rapsolje
1 stor rødløk, finhakket
1 bret sukker erter
1/2 rød paprika, finhakket
6 ss hakket persille

Ha olivenolje og en 1/2 bunt dill i en hurtigmikser og kjør til du har en glatt og fin olje. Smak til med litt salt.

rasp sitronen på kone nr.1. legg sitronskallet oppå ørret filetene. finhakk dill og strø oppå. Stek dem i smør og olje på medium varme i ca 2 minutter på hver side. I en annen kjele freser du sammen linser, rødløk og paprika i litt rapsolje. smak til med salt og pepper. Like før servering vender du inn sukker erter og persille.

Server ørreten på en seng av linser og grønnsaker med en dill olje

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar