1/2 ts korianderfrø
2 stk stjerneanis
1/2 ts kummin
1 kanelstang
3 stk nellikspiker
1 ts tørket lavendel (kan sløyfes)
1 ts kardemomme
2,5 dl honning
0,5 dl sitronjuice
20 g frisk ingefær
1 stk chili
1 hvitløk
0,75 dl frisk koriander
1 ts hermetisk grønn pepper
1 dl rødvinseddik
1 dl ketchup
1/2 dl soyasaus
1 ts sort pepper
Denne blandingen gir en fantastisk god barbecuesaus. Den tar tid å lage og bør lages i store mengder så har man hele sommeren. Ha alt det tørre i et klede og knyt sammen til en pose. Ha de øvrige ingrediensene i en kjele. Heng krydderposen ned i kjelen og kok på lav varme i ca 4 timer. siles, avkjøles og fylles på glass.
Marokkansk marinade passer kjempe godt til lam.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar