25 g gjær
5 dl vann
1 ss hel karve
1 ss salt
2 dl linfrø
10 dl grovt rugmel
3 dl hvetemel
Ha gjæren i en bolle. varm vannet i en kjele til det er fingervarmt, 37 grader. hell litt av vannet over gjæren og rør til den har løst seg opp. Tilsett resten av vannet, karve, salt, linfrø, rugmel og litt av hvetemelet. Elt deigen smidig for hånd eller i maskin til den slipper bollen. La den heve tildekket i ca 40 minutter.
Ha deigen på en melstrødd kjøkkenbenk og kna den smidig med resten av melet. Del deigen i ca 30 små biter. kjevle ut bitene til tynne kaker, ca 10 i diameter, først med vanlig kjevle og så med rutekjevle.
Stek kakene i forvarmet oljepanne på 230 grader. Smør oljepanna med litt olje. Stekes 4 minutter på hver side. Eller stek dem i ovnen på 250 grader i ca 5 minutter. La dem avkjøles på rist. Oppbevar brødet i en boks med lokk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar