Jordbær med vaniljesaus i appelsinskål
2 appelsiner
1 kurv jordbær
1 egg
2 ss sukker eller 3 ss sukrin
4 dl h-melk
1/2 ss potetmel
1 stk vaniljestang
1/2 dl fløte
Begynn å lag vaniljesausen.
Pisk sammen egg, sukker eller sukrin, frø av en vaniljestang, litt av melken og potetmelet i en kjele. Tilsett resten av melken. Varm opp sausen over svak varme og under stadig omrøring til den tykner. La sausen bli kald, rør i den av og til. Sausen blir ekstra god hvis man tilsetter pisket krem like før servering.
Skjær appelsinene i to og ta ut appelsin kjøttet. Skjær jordbær i båter og legg dem i de tomme appelsinskålene. press saften av appelsin kjøttet over jordbærene. Hell over vaniljesaus og klar til å nytes.
Etiketter:
Desserter,
vaniljesaus
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar