Salma laks med fullkorn tagliatelle, gressløk Beurre blanc

600 g salma laks. 150 g per person
1 bret aspargistopper
1  pose reddiker
1/2 rødløk
3 stk vårløk
250 g tageiatelle fullkorm (fersk pasta)

skjær opp gønnsakene. Skjær fine styker av salma laksen på 150g. Forvarm stekepana på medium varme, ha i smør stil steking. legg i salma laksen i panna og skru ned varmen. Stek fisken 2 minutter hver side. Ta salma laken ut av panna slik at fisken får hvile. Når fisken viler steker du grønnsakene på medium varme. Kok tagliatellen samtidig. 250 g tagliatelle druker du 2,5 L vann og ca 25 g salt.

Gressløk beurre blanc
2,5 dl hvitvinseddik
3,25 dl fiskekraft
225 g smør
1 bunt gressløk

salt og pepper

Hakk sjalottløken. Ha den i en kjele med hvitvinseddik og fiskekraften. Kok til du har igjen 1/3 av det du begynte med.


Ta av varmen. Hel all kraften i en blender og tilsett halve av gressløken. Hold igjen litt av smøret, men ta mesteparten i blenderen. kjør til alt er en glatt saus. Hel sausen i kjelen i gjen og sett den på svak varme. NB! sausen må ikke koke. Pisk inn resten av smøret Når det er helt jevnt, Finhakk resten av gressløken og ha den i like før servering. Smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar