3 dl sukker eller 4 dl sukrin
200 g romstemperert usaltet smør
200 g romstemperert usaltet smør
4 romstemperert egg
2 ss sitronsaft
2 ss revet sitronskall ( kone nr.1)
5 dl hvetemel
1-2 ts. bakepulver
3 dl fløte
1-2 ts. vanilje sukker
2 ts. glukose ( kan sløyfes)
Begynn med å ha i mykt smør som er skjært i terninger, sukker og vaniljesukker i en bolle. Ta fram 4 egg som du har hatt i roms-temperatur i minst 1 time. Miks smør, sukker og vaniljesukker til du får en luftig og fin konsistens. Tilsetter et og et egg om gangen. Bland sammen hvetemel og bakepulver. sikt hvetemel og bakepulver i røra. Så tilsetter du sitron saft og skall og fløte. Blande det forsiktig inn med slikkepotten. Fyll mini muffinsformene bare opp ca 2/3. Legg dem i oljepanna og sett på lokket. La dem stå i 15 – 20 minutter. Det spørs hvor mye du har i oljepanna. Avkjøl på rist.
Sitron Icing:
2 eggehviter
170 g sukker
100 g glukose
4 ts. sitron juice
konditorifarge
Fyll en kjele med varmt vann. Mens vannet koker på medium varme. heller du i alle ingredienser, med unntak av sitron og konditorifarge, i en bolle. Plasser termobollen over kjelen. Mens vannet koker, blander du i ingrediensene og visper med en håndmikser. Visp helt til du ser at kremen blir luftig og fin. Etter 7 minutter tar du bollen bort fra kjelen. Tilsett sitronsaft. Du kan gjerne velge en annen smak om du ønsker å ha det i kremen. Tilsette litt gul konditorifarge i kremen. Mikse litt til. Hvor lenger du mikser jo stivere blir icingen. Når icingen er luftig og stiv kan du sprøyte opp.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar