Fastelavns boller
100 g smør
4 dl melk
1 pose tørrgjær
1 dl sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
ca. 800 g hvetemel
Smelt smøret i en liten kjele. Hell i melken og la den bli så vidt lunket. Ha gjæren i en bolle, hell i den lunkne melken over gjæren, rør godt om. Ha i sukker, kardemomme, salt, bakepulver og ca 800 g hvetemel. Rør godt, eller bruk hånden, og elt deigen slik at den blir jevn og glatt. Dryss på litt mel og dekk til bollen med plast. La deigen stå og hvee på et lunt sted til den blir dobbelt så stor. Det tar minst 1 time.
Dryss mel på bordet. Ha deigen på bordet og kna den godt. Nå former du små eller store boller. jeg har brukt Saladmaster sitt bakesettet.
Stek bollene i stekeovnen ved 200 grader i 10 -15 minutter. Legg bollene på rist.
Etiketter:
Gjærbakst
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar