Skinkepai

Paideig:
2 dl hvetemel
100 g kesam
60 g usaltet smør

Fyll:
200 g kokt skinke i terninger
1/2 purre
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
200 g revet jarlsberg(rives på kone nr.1
4 egg
4 dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Litt muskat


Smuldre smøret i melet, tilsett kesam. Arbeid deigen raskt sammen og la den hvile en 1/2 time i kjøleskapet. Skjær skinke, purreløk og paprika i strimler og riv osten.



Trykk deigen ut i en godt smurt kjele (11 tommer), slik at bunn og sider er dekket. Prikk deigen med en gaffel og stek den ca. 10 minutter ved 200 grader.



Ta ut paien med det lange håndtaket, legg skinke, ost og grønnsaker. Visp sammen egg, melk, krydder og hell blandingen over. Stekes videre i ca. 30 minutter.



Server paien med en frisk salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar