2 1/2ts karri eller 1-2ss vindalo curry paste
1 ts knust chili ( Jensens fra Australia, import Oluf Lorenzen) eller fersk
2 ss smør og 2 ss olje til steking
3 gulrøtter i skiver
2-3 løk i tynne ringer (kone 4 el 5)
3-4 hvitløksbåter/ kinesisk hvitløk (kone 1 el 2)
1 ”tykk” finger Fersk ingefær(kone 1 el 2)
(1 -2 terning fiskebuljong
1 terning hønsebuljong
du kan bruker 1 glass med poultryfond i stedet for terninger og vann
1 bx hakkede tomater
1 pakke/ boks kremet kokosmelk
1 liten bx fersken i terninger med kraft
Kamskjell og scampi er kjempegodt
(150 gr rensede reker)
Eller(400 fiskefilet, torsk, laks, sei, eller annen fisk)
Surr løk og gulrot i smør og olje som er tilsatt karri i en panne til den er myk.
Tilsett finhakket/raspet hvitløk og ingefær
Slå i tomater. Tilsett fløte og kokosmelk Legg i fisken og/ eller skalldyr. Like før servering tilsettes reker og suppen smakes til. Serveres med ciabatta eller annet ferskt brød.
Oppskriften er fra Eva Borch
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar