Hot fiskesuppe



2 1/2ts karri eller 1-2ss vindalo curry paste


1 ts knust chili ( Jensens fra Australia, import Oluf Lorenzen) eller fersk


2 ss smør og 2 ss olje til steking


3 gulrøtter i skiver


2-3 løk i tynne ringer (kone 4 el 5)


3-4 hvitløksbåter/ kinesisk hvitløk (kone 1 el 2)


1 ”tykk” finger Fersk ingefær(kone 1 el 2)


(1 -2 terning fiskebuljong


1 terning hønsebuljong


3 dl vann)


du kan bruker 1 glass med poultryfond i stedet for terninger og vann


1 bx hakkede tomater


3 dl kremfløte


1 pakke/ boks kremet kokosmelk


1 liten bx fersken i terninger med kraft


Kamskjell og scampi er kjempegodt


(150 gr rensede reker)


Eller(400 fiskefilet, torsk, laks, sei, eller annen fisk)




Surr løk og gulrot i smør og olje som er tilsatt karri i en panne til den er myk.


Tilsett finhakket/raspet hvitløk og ingefær



Slå i tomater. Tilsett fløte og kokosmelk Legg i fisken og/ eller skalldyr. Like før servering tilsettes reker og suppen smakes til. Serveres med ciabatta eller annet ferskt brød.



Oppskriften er fra Eva Borch




















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar