Til 6 personer
1 ½ kg lammecarré
salt og pepper
3 ts frisk rosmarin
Forvarm oljepanna på 230 grader i ca. 10 minutter
Lammecarrén krydrer du med lit salt, pepper og frisk rosmarin. Brun carreen pent på alle sider i forvarmet oljepanne i ca 10 minutter sett på lokket og slå av oljepanna og la den stå i ca 20 minutter. Nå blir kjøttet ferdig på etter varme. Ta den opp og la den hvile.
Rødbet polenta:
1/2 l melk
1 rødbet i terninger (2 mm x 2 mm)
1 Kvast frisk rosmarin
50 g parmesan
salt og nykvernet pepper
Ha melk i en kjele. Tilsett hakket rødbet og grovhakket rosmarin. Kok opp på medium varme og la melkeblandingen trekke ½ times tid for å frigjøre smak. Kok opp og tilsett polenta. Visp hele tiden for å unngå klumper. Kok ettter anvisning på pakken til en glatt og grøtaktig konsistens. Tilsett revet parmesan. Smak til med salt og pepper.
Når du tar opp kjøtter så har du fåt en kjempe fin kraft. kok opp kraften og pisk inn litt usaltet smør. 50 g smør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar