Sjokoladekake



50 g usaltet smør
1 ½ kopp sukker
4 egg
2 kopper mel
2 ts bakepulver
80 g sjokolade
1 kopp melk

Forvarm kjelen på lav varme oppå ovnen.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland smør, melk og sjokolade og la det få et oppkok. Avkjøles. Røres inn i eggedosisen sammen med mel og bakepulver.

Spray kjelen med formfett og ha sjokolademassen i kjelen.
Sett kjelen på platen igjen på lav varme. Ha på lokk. La den stå i ca 1 time. NB! Tørk av lokket innvendig noen ganger slik at det ikke blir så mye fuktighet i kjelen.

Glasur
1 plate sjokolade
50 g usaltet smør
4 ss kaffe
200 g melis
1 egg

Smelt smør og sjokolade. Avkjøl og bland inn vekselvis melis og kaffe. Tilsett ett egg.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar