5 dl sukker
1 pk Ritzkjeks
250 g peanøtter
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
6 stk eggeplomme
1 dl kremfløte
100 g smør
100 g sukker
100 g sjokolade, helst kokesjokolade
Bunnen
Pisk eggehvitene stive, ha i litt og litt av sukkeret. Knus kjeksen grovt og hakk peanøttene grovt
Bland dette inn i marengsen. Bland inn vaniljesukker og bakepulver.
Hell røra i en langpanna med bakepapir i bon fra Saladmaster eller i en kjele og la det steke i 25 minutter på 180 grader. Kjøl ned.
Sjokoladeglassur
Ta frem en kjele, rør sammen eggeplommer, fløte og sukker. Varm det opp og kok til det tykner. Trekk kjelen av plata og ha i smør og sjokolade. Rør til det blir jevnt. Kjøl ned.
Smør kremen på kaka når den er avkjølt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar