600 g svinekjøtt i strimler
2 ss god olje
1 stk løk
1 rød chilipepper
½ rød paprika
1 gulerot
1 liten purre
2-3 hvitløkbåter
5-6 ss sursøt saus
2 dl grønnsaks kraft
1 pose friske spirer (evt. boks.)
salt, pepper og ingefær
Skjær kjøttet i strimler, løken i ringer. Finhakk chili og hvitløk.
Fres kjøttet raskt i wok eller panne på middels varme til det er lett gyllent. Kjøttet bør stekes i 2-3 omganger. Ta kjøttet opp og fres strimlet purre, spirer, chili og hvitløk et par minutter. Sett på lokket og skru ned på lav varme. Legg kjøttet tilbake i pannen og tilsett resten av ingrediensene. Sett på lokket igjen og la det stå på lav varme i 2-3 min.
La det få koke opp og smak evt. til med mer sursøt saus.
Serveres med godt bakverk – og evt. nykokt ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar