Svinewok




















600 g svinekjøtt i strimler
2 ss god olje
1 stk løk
1 rød chilipepper

½ rød paprika

1 gulerot
1 liten purre
2-3 hvitløkbåter
5-6 ss sursøt saus
2 dl grønnsaks kraft
1 pose friske spirer (evt. boks.)
salt, pepper og ingefær



Skjær kjøttet i strimler, løken i ringer. Finhakk chili og hvitløk.

Fres kjøttet raskt i wok eller panne på middels varme til det er lett gyllent. Kjøttet bør stekes i 2-3 omganger. Ta kjøttet opp og fres strimlet purre, spirer, chili og hvitløk et par minutter. Sett på lokket og skru ned på lav varme. Legg kjøttet tilbake i pannen og tilsett resten av ingrediensene. Sett på lokket igjen og la det stå på lav varme i 2-3 min.

La det få koke opp og smak evt. til med mer sursøt saus.

Serveres med godt bakverk – og evt. nykokt ris.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar