Til 6 personer
2 auberginer
1ss rapsolje
300 g karbonadedeig
200 g cottag cheese
2 løk
1/2 boks hermetisketomater
50 g tomatpurè
1 ts salt
2 laurbærblader
1/2 ts pepper
frisk organo
1 dl buljong
Vask auberginene, skjær dem i skiver og stek aubergineskivene raskt i litt olje. Grovhakk løken og stek den blank i oljepanna. Bland i karbonadedeigen og stek den brun. Tilsett cottage cheese, tomatboksen, tomatpurè, salt, laurbærblad og krydder. Bland i buljong og la det hele småkoke noen min.
Hvitsaus:
50 g meierismør
50 g hvetemel
5 dl h-melk
200 g cheddar
3 egg
1 ts salt
1/2 ts revet muskatnøtt
Smelt smør og rør i hvetemel. Spe med melk, litt av gangen, og rør godt. La sausen koke i noen min. Bland i revet ost, sammen vispede egg, salt og muskatnøtt.
Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i oljepanna. Fordel ostesausen over i et tykt lag og dryss sist over litt revet ost. Sett oljepanna på 130 grader, og senk til 85 når ventilen klikker. I ca. 45 minutter. klar til servering.
This is an amazing looking dish. I love moussaka and your version is spectacular.
SvarSlett