Søtpotet er faktisk ikke i slekt med vanlige poteter. Søtpoteten er en del søtere på smak enn vanlig potet. Konsistensen ligner på poteter, men smaken kan muligens minne mer om gulrot. Bak søtpotet hel i oljepanna, lag søtpotetmos, bruk søtpotet i wok, eller del i biter og pannebak sammen med andre rotfrukter. Søtpotet og svarte bønner i wraps og quesadillas er en klassiker! I USA.
Selv om søtpoteter er "søte" tyder forskning på at det kan være gunstig for diabetikere å spise søtpoteter; de skal virke stabiliserende på blodsukkeret og kan redusere insulinresistens. Svært rik på betakaroten (som omdannes til A-vitamin) og andre antioksidanter, og inneholder blant annet bra med fiber, C-vitamin, E-vitamin samt noen typer B-vitaminer.
Søtpotet
Etiketter:
Råstofflære
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar