700 g rabarbra + litt melis
125 g smør
125 g sukker
1 knivspiss salt
2 1/2 ts vaniljesukker
3 egg
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 ss kremfløte
perlesukker
Sett ovnen på 175 grader. Vask og skrell rabarbraen og skjær stilkene i biter på 1-2 cm. Dryss litt melis på dem og la dem trekke mens du lager kakerøren. Rør sukker, salt, vaniljesukker og smør lett og luftig, gjerne i miksmaster. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Visp til det skummer. Bland mel og bakepulver og rør det i vekselvis med fløte. Vend rabarbraen ned i røren og bland godt. Ha røren i en smurt kjele, ca 26 cm i diameter, og dryss litt perlesukker på toppen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 45-50 min, prøv med en kakenål om den er stekt. Dekk den til med bakepapir om den blir mørk oppå.
Server kaken med is og rabarbra kompott.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar