Vaniljesaus, grunoppskrift:
1 vaniljestang
2 ½ dl H-melk
2 ½ dl fløte
100 g sukker
100 g eggeplommer
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Varm melk, fløte, vaniljestang, -frø og halvparten av sukkeret til kokepunktet på medium varme. Visp eggeplommer og resten av sukkeret lett sammen. Hell den varme væsken i eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell så sausen tilbake i kjelen. Varm sausen mens du rører i bunnen av kjelen med en slikkepott. Det er viktig å røre hele tiden for å hindre at eggeplommene stivner i bunnen av kjelen. Når susen tykner er den 84 -85 grader. Den skal siles over i termobollen. Du kan se om sausen er tykk nok ved å løfte opp slikkepotten med sausen på og dra en finger gjennom sausen. Dersom sausen ikke flyter sammen igjen, er den klar. sett vaniljesausen kjøleskapet. hjemmelaget vaniljesaus med friske jordbær er sommer :)
Tips:
Når du varmer melk og fløte til for eksempel vaniljesaus, er det viktig at den ikke koker, men bare varmes til kokepunktet. Kokt melk smaker ikke særlig godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar