Chiliglasert kalkunfilet

Til 6-8 personer


2 kalkunfilet
trespidd



Chiliglasering/saus:
2 dl søt chilisaus
1 ss tomatpurè
3 ss østerssaus
3 ss riseddik
2 hvitløkbåter, finhakket
1 rød chili, finhakket
salt og kvernet pepper

Forvarm oljepanna til 230 ºC. Bind gjerne opp kalkunfileten med hyssing, da er den lettere å skjære i pene skiver etter steking. Brun den raskt i oljepanne og krydre med kvernet pepper. Skru ned oljepanna til 90 grader sett lokket på skrå.





Rør sammen ingrediensene til glaseringen. Bruk en 1/3 av glaseringen til pensling av fileten, og spar resten til saus. Stikk en strikepinne inn i den tykkeste delen av fileten. Når kjøttkraften er klar er kalkunen ferdig. eller bruk steketermometret nor den viser 68 ºC er kalkunen ferdig. Pensle med marinaden et par ganger under steketiden. La fileten hvile på rist i ca 10 minutter før det skjæres opp. Skjær den i skiver eller lag små kalkunspidd. Bland mer søt chilisaus i glaseringen hvis du ønsker ekstra saus.



Tips:
Server med bønnesalat, aïoli, chilisaus og godt brød. Kalkun er et godt alternativ istedet for kylling.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar