500 g ferske reker
eller reker i lake
1 1/2 kinesisk hvitløk
1/2 rød chili
2 cm fersk ingefær
4 stk sjalottløk
4 stk plommetomater
1 bunt vårløk
1/2 dl kaldpresset olivenolje
1/2 lime
salt og pepper
Først renser du rekene for skall. Hvis du bruker reker i lake, skyll dem godt i rennende vann slik at du får bort laken. Tørk dem godt med kjøkkenpapir. Legg rekene i termobollen. Ta frem Saladmastermaskinen og skjær hvitløk, ingefær og sjalottløk på kone nr.1. Finhakk chili med kniv. Hakk vårløk i fine skiver og tomaten skjærer du i båter og tar ut kjernen slik at det er bare kjøttet som er igjen. Press over lime og smak til med salt og nykvernet pepper. Til slutt har du over olivenolje og vend godt om. La rekene stå minst 30 minutter for å trekke smaker. Server marinerte rekene i termobollen eller på fat med et dryss med basilikum eller koriander.
Marinerete reker er kjempe godt til fiskeretter eller bruk dem på rekesmørbrød. Marinerete reker er en rett i seg selv med godt brød og aioli.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar