Steking av rype:
2 stk flådde ryper
1 ss usaltet smør
Salt og pepper
Start med å rense rypene for innmat, ta vare på hjerte og krås å skjære ut brystene og lår.
Så deler du skroget i små biter som bu bruner med lit smør i en kjele med lit løk, sellerirot og gulrot. Tilsett ca. 1 ½ dl vann og ha på lokket, la kraften trekke i ca 1 ½ time. Sil av kraften og reduser kraften til det halve, ha i like mye fløte som kraft og reduser igjen til sausen tykner. Smak til med salt og pepper og lit usaltet smør. NB nå må sausen ikke koke.
Krås glasur:
1 dl vann
2 stk krås
½ sukker
Sprett opp kråsen og ha det i en kjele, ha i vann og sukker kok det ned til halvparten sil av sirupen nor den er varm. Sett den til side til av kjøling.
Ti minutter for servering steker du rypebrystene i oljepanna på 230 grader 1,5 minutt på hver side, legg brystene i en kjele med lokk, slik at di for hvile. På grunn at sele safta i kjøttet skal gå til bake. Kort sakt. Du for et mye bedre resultat. Glasser rypene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar