1 middels stor kylling
8 skiver bacon uten svor
1 tomat
4 dl ris
2 artisjokker
4 ss rapsolje
1 fedd hvitløk, hakket
250 g aspargesbønner
1 ts paprikapulver
6 dl hønsebuljong
1 g safran
snegler eller reker
Skyll og tørk kyllingen. og del den i 12 -16 biter. Skjær bacon i tynne strimler. Dypp tomatene i kokende vann, flå dem og hakk kjøttet. Skyll risen godt og la den renne av. Del artisjokkene i fire. Varm en vid kjele eller stor stekepanne på medium varme. stek kyllingbitene pent brune på alle sider. La bacon og hvitløk frese med i noen minutter. Tilsett ris, artisjokker, aspargesbønner, paprikapulver, buljong og safran. Rør om, kok opp, legg på lokk og la paellaen koke i ca 20 minutter på lav varme, eller til all væske har kokt inn og risen er mør. Ha i snegler eller reker mot slutten av koketiden. Klar til servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar