500 gr blåskjell, eller ett nett.
2 beger kremfløte (3 dl)
½ fl. hvitvin
5 stk. sjalottløk
Bruk en vid kjele, ha i olje og hakk 2 sjalottløk og sviss dette litt i kjelen. Ha i halvparten av hvitvinen, og la denne redusere seg i 3 min på medium varme. Ha i alle blåskjellene og sett på lokk. Når blåskjellene åpner seg, rist litt på kjelen for å være siker på at alle er åpnet. Men blåskjellene må ikke stå for lenge og dampe, da blir de seige. Det er kun snakk om totalt 5-10 min. Ta ut blåskjellene fra kraften, og sil kraften.
Suppe:
Kutt resten av løken sviss disse i kjelen, fyll på med resten av vinen, reduser i 3-4 min, ha i fløten og blåskjellkraften. La dette stå og kose seg i 15 min. Smak til med salt og pepper.
Suppe:
Kutt resten av løken sviss disse i kjelen, fyll på med resten av vinen, reduser i 3-4 min, ha i fløten og blåskjellkraften. La dette stå og kose seg i 15 min. Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar