1 kg rå skinkesteik
3 stk gulrøtter
1 stk sellerirot
Forvarm oljepanna på 230 ºC og brun skinkesteiken på alle sider. Legg grønnsakene rundt skinkkesteken og sett på lokket. Når det klikker, skrur du ned på 120 ºC. Nå blir ventilen stille en stund. Når det klikker igjen skrur du ned til 90 ºC. La steken stå i ca. 1 ½ time. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en strikkepinne inn der kjøttet er tykkest og se om kjøttsaften er klar. Når kjøttsaften er klar så er steiken ferdig. Server skinkesteken med gulerot, selleri og kokt poteter med brunsaus.
Tips:
Bruk kraften fra oljepanna til å lage brunsaus.
Brunsaus:
3
ss smør
4 1/2 ss
hvetemel6 dl kraft
Brun smør og mel til
nøttebrunt farge, ikke bruk smøret og melet på for sterk varme! Rør hele tiden.
Spe med varm kraft som er blandet med vann. Smak til.
La småkoke på lav varme i minst 30
minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar