Baconstekt torskerygg med mandelpotetstappe og grønnsaker

Til 6 personer:

900 g torskerygg

240 g bacon i skiver

½ dl soyasaus

2 ss godt smør (kan sløyfes)

1 gulrot

1 persillerot

1 pastinakk

1 rødløk (ikke ha dem i panna!)

4 ss hakket rosmarin


Skjær torskeryggen i fine stykker, surr bacon rundt fiskestykkene. Ha i smør i oljepanna, som er forvarmet på 230 ºC. Ha i torsken og stek på begge sider. Når fisken er medium tilsetter du soyasaus.


Vask og skrubb og kjør grønnsakene gjennom kverna på con # 2. Når fisken er ferdig tar du den ut av panna. Tilsett grønnsakene stek dem slik at de fortsatt har en fast kjerne.



Mandelpotetstappe


800 g mandelpotet


1 dl olivenolje


2 fedd hvitløk (finkutt)


½ kopp bladpersille



Skrell og kok mandelpotetene i hjertepanna til de er møre. Hell av vannet og legg tørkepapir over potetene mens kjelen fortsatt er på platen i ca 30 sekunder. Ta potetene ut av rista og ha dem i 3-liters kjelen. Mos deretter potetene med en visp eller en stamper. Tilsett olivenolje og hvitløk i de varme potetene til du synes konsistensen på potetpureen er bra. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar