900 g torskerygg
240 g bacon i skiver
½ dl soyasaus
2 ss godt smør (kan sløyfes)
1 gulrot
1 persillerot
1 pastinakk
1 rødløk (ikke ha dem i panna!)
4 ss hakket rosmarin
Skjær torskeryggen i fine stykker, surr bacon rundt fiskestykkene. Ha i smør i oljepanna, som er forvarmet på 230 ºC. Ha i torsken og stek på begge sider. Når fisken er medium tilsetter du soyasaus.
Vask og skrubb og kjør grønnsakene gjennom kverna på con # 2. Når fisken er ferdig tar du den ut av panna. Tilsett grønnsakene stek dem slik at de fortsatt har en fast kjerne.
Mandelpotetstappe
800 g mandelpotet
1 dl olivenolje
2 fedd hvitløk (finkutt)
½ kopp bladpersille
Skrell og kok mandelpotetene i hjertepanna til de er møre. Hell av vannet og legg tørkepapir over potetene mens kjelen fortsatt er på platen i ca 30 sekunder. Ta potetene ut av rista og ha dem i 3-liters kjelen. Mos deretter potetene med en visp eller en stamper. Tilsett olivenolje og hvitløk i de varme potetene til du synes konsistensen på potetpureen er bra. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar