1 kg appelsin
1 st sitron
800 g sukker eller sukrin
Vask appelsinene (og sitronen) godt og skjær dem i tynne skiver. Ta vare på steinene og pakk dem inn i et stykke gasbind. Ha appelsin og sitronskivene i en kjele og sett på lokket. stil på medium varme og så ned på lav, og la det småkoke i ca 2 timer til bitene er helt møre. Fjern steinene og rør inn sukkeret. La det koke til marmeladen blir passe stiv uten lokk, rør om slik at det ikke brenner seg. Etter ca 10 minutters koketid kan du teste tykkelsen. Legg litt marmelade på en tallerken og avkjøl. Er den ikke stiv nok kan marmeladen kokes litt vidre.
Fyll den kokende marmeladen over på rene syltetøyglass og legg raskt på lokket. La glasset stå på hodet i 5 minutter. Luften inne i glasset blir pasteurisert av varmen. En annen variant er å helle litt cointreau eller Gand Marnier over marmeladen, tenne på, for så å legge på lokket mens det brenner. Avkjøl.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar